Изкуството да оцеляваш



12-07-2018 14:11 | Станко Димов

Рафаел Надал и Хуан Мартин дел Потро изиграха един от най-качествените двубои не само на Уимбълдън, но и от началото на сезона като цяло. След близо 5 часа битка на централния корт, световният №1 вдигна победоносно ръце, печелейки двубоя със 7:5, 6:7 (7), 4:6, 6:4, 6:4. След успеха Надал не скри радостта си.

„Наслаждавах се, защото играх на един от най-големите кортове в света, срещу велик съперник, пред пълни трибуни, пет сета на изключително високо ниво. Разбира се, че това доставя удоволствие“, коментира Надал след епичния сблъсък.

По време на класиката с Дел Потро, на Корт №1 Кевин Андерсън поднесе голямата изненада на турнира и победи 8-кратния шампион Роджър Федерер. По този начин южноафриканецът окончателно разби надеждите на мнозина за финал между Федерер и Надал, по подобие на този от 2008-а година, когато Матадора спечели първата си титла в турнира.

„Играех тенис по същото време. Нямаше как да мисля и да следя какво се случва на другите кортове. Имах изключително тежката задача да се справя с Дел Потро, така че бях концентриран само върху моя мач“, каза Надал, попитан дали е знаел за резултата от съседния корт.  

Двубоят с Дел Потро продължи 4:48 часа, а в студиото на „Би Би Си“ Анди Мъри заяви, че това е бил един от най-великите мачове, които някога е гледал.

„Изключително щастлив съм, че успях да оцелея, особено в някои важни точки в петия сет“, каза Надал.

„Мисля, че като цяло се справих добре в много насоки. Излизах до мрежата често. Генерално това беше добър мач за мен. Единственото негативно нещо е, че играхме почти 5 часа. Вероятно можех да скъся мача, ако бях спечелил втория сет (бел.ред. пропусна четири сетбола в тайбрека). Всичко друго е страхотно – на полуфинал съм на Уимбълдън отново. Беше страхотен мач, много емоционален и за двама ни, за феновете също. Чувството е невероятно“.

На полуфиналите Надал ще се изправи срещу Новак Джокович, трикратен шампион в турнира. Вторият полуфинал е между гигантите Кевин Андерсън и Джон Иснър, които за първи път стигат дотук на Уимбълдън.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини