Серина: Изобщо не съм мислила за рекорда на Корт



13-07-2018 09:09 | Николай Драганов

Бившата №1 в света Серина Уилямс се класира за своя десети финал на Уимбълдън след победа с 6:2, 6:4 над Юлия Гьоргес, а в битка за титлата американката ще се изправи срещу Ангелик Кербер. 


"Юлия игра много добре. Бях принудена да покажа най-добрата си игра. Никога не съм я виждала да играе толкова добре, а съм я виждала да играе доста. Наистина обичам да я гледам как я играе. Мисля, че всичката тежка работа и постоянство и се отплащат. Щастлива съм, че играх достатъчно добре, иначе нямаше да мога да стигна до тази победа", заяви Серина след победата над Гьоргес.


За американката този мач беше първи полуфинал в Големия шлем, след като подобри рекорда на Щефи Граф за титли в Откритата ера през 2017-та година на Australian Open. 


Относно съперничката си на финала, Серина също не спести похвали. "Мисля, че играе наистина много добре. В началото на турнира може би нямаше много хора, които да гледат към нея. Мисля, че тревата е най-добрата и настилка. Играе много добре тук - знае как да играе на този корт и го прави. Това ще бъде вторият и финал за три години, нали така? Това е впечатляващо", каза Уилямс.


"Повярвайте ми, знам колко много иска да излезе и да спечели. Аз също. Мисля, че и за двете ни това ще бъде като последен мач. Ще бъде наистина добър финал. Да се надяваме, че и резултатът ще бъде добър", добави Серина. 


Американката коментира развитието си, след като се завърна на корта след майчинство. "Бяха луди 10 месеца. По това време миналата година все още бях бременна. Добре е да си напомням това. Да изляза на корта като майка е супер. Трябва да знам, че каквото и да стане, имам невероятна подкрепа и любов. Чувството е страхотно, честно казано - не мога да го опиша. Не съм го предполагала, преди да го изпитам", подчерта носителката на 23 титли от Големия шлем и добави, че сега още повече се вдъхновява от идеята да бъде модел за подражание. 

 

По време на пресконференцията след двубоя, Серина бързо получи въпрос и дали е мислила за вечния рекорд на Маргарет Корт от 24 трофея от Големия шлем.

 

"Честно казано, не. Нито веднъж. Вероятно дори бях забравила. Мисля, че това е добре, тъй като сваля напражението. Поставях се под огромно напрежение, когато исках да спечеля 18 титли, а след това и останалите. Но както казах и преди, не искам да си поставям граници. Мисля, че това правех преди - ограничавах се. Това е просто число. Искам колкото е възможно повече, стартирайки от мача в събота, който тепърва ми предстои да изиграя", коментира тя. 

 

Серина се нуждаеше от три опита, за да изравни рекорда от 18 трофея, споделян от Мартина Навратилова и Крис Евърт, преди най-после да успее да го стори на US Open през 2014-та. След това и трябваха по-малко от две години, за да достигне и Щефи Граф на Уимбълдън през 2016-та, където победи на финала именно Кербер. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини