Кербер: Горда съм, чест е да играя със Серина на финал



13-07-2018 10:19 | Николай Драганов

Ангелик Кербер ще се опита за втори път да спечели трофея от Уимбълдън, след като през 2016-та загуби финалния двубой. Лошата новина е, че насреща и застава същият съперник, който тогава я спря - Серина Уилямс. 


Добрата е, че германката все пак знае как да побеждава Серина, при това на финал в Големия шлем - тя е двукратен шампион от шлема, а един от трофеите и дойде през същата тази 2016-та година на Australian Open, след победа именно срещу Уилямс. 


"Наистина съм горда, че се завръщам на финал на Уимбълдън, особено след като през миналата година нещата не се развиха, както би ми се искало. Да бъда тук отново, това беше моята цел, когато стартирах сезона. Исках да играя добре в Големия шлем, да достигам финали. Чувството е страхотно", коментира Кербер след успеха над Йелена Остапенко в полуфиналите.


Германката е единствената тенисистка, която през този сезон е достигала до втората седмица на всички изиграни турнири от Големия шлем - в Австралия стигна полуфинал, а на "Ролан Гарос" игра четвъртфинал. Финалът в "Ол Инглънд Клъб" пък дойде след победа само за 67 минути с 6:3, 6:3.


"Когато видя Серина, виждам шампион, това е сигурно", коментира германката тежкото препятствие, което и предстои в събота. "Тя е един от най-добрите играчи в света. Имали сме невероятни мачове през годините. Страхотна е, че тя отново е тук. Тя винаги те принуждава да покажем своя лимит от възможности, да играеш най-добрия си тенис. Това е единственият начин да я победиш. Ще бъде съвсем различен мач от този през 2016-та. И двете научихме много. Тя се завръща след майчинство, а аз се завръщам от 2017-та", коментира Ангелик.


"Ще трябва да играя по най-добрия възможен начин, да покажа най-добрия си тенис, при това на трева, на централния корт на Уимбълдън, където тя е спечелила толкова много титли. Нямам търпение да изляза срещу нея. Имам предвид - това винаги е чест", не спести похвалите си Кербер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини