Иснър и Андерсън в битка за първи финал на Уимбълдън



13-07-2018 13:38 | Николай Драганов

В битката на мощните сервис, осмият поставен в схемата Кевин Андерсън се изправя срещу деветия Джон Иснър, а залогът е участие на финал на Уимбълдън. 


И за двамата това ще бъде първо подобно постижение в "Ол Инглънд Клъб", а с малко повече в полуфиналните битки е Кевин Андерсън. Преди по-малко от 12 месеца той успя да се класира на финал на US Open, загубен от Рафаел Надал. Най-доброто постижение на Иснър в турнирите от Големия шлем до този момент беше четвъртфинал, при това достигнат веднъж - през 2011 в Ню Йорк.


И ако историята в големите турнири е на страната на южноафриканеца, то първата ракета на САЩ има предимство в преките двубои. Иснър и Андерсън са се срещали 11 пъти, като американецът води с 8:3 победи. От 11 мача всички с едно изключение са на твърди кортове, а изключението е на тревата в Куинс пред 2008-ма, когато Иснър печели чиста победа. Двамата не са се срещали в тура от 2015-та година, като при последния им сблъсък в Индиън Уелс американецът също не загуби сет.


По пътя към полуфиналите Андерсън надигра Норбер Гомбош, Андреас Сепи, Филип Колшрайбер и Гаел Монфис, преди да дойде знаменитата му победа в пет сета срещу шампиона и легенда на Уимбълдън Роджър Федерер. Южноафриканецът загуби първите два сета, но успя да осъществи обрат, макар до този момент да не беше печелил дори сет срещу Маестрото.


Иснър мина през Яник Маден, Рубен Бемелманс, Раду Албот и Стефанос Циципас, а на четвъртфиналите успя да обърне от сет пасив финалистът от 2016-та година Милош Раонич. 


Очакванията от двубоя логично са за мощна стрелба от начален удар. До този момент на турнира Иснър е водач по асове със 160 на сметката си, но Андерсън не му отстъпва много със своите 124. Иснър все още не е бил пробиван на турнира, докато Андерсън загуби подаването си девет пъти. 


Анализаторите определят това за изненада, тъй като Андерсън изглежда по-завършен играч. Иснър има по-мощния сервис, но по-малко опции, когато топката се върне в полето. Форхендът му е голямо оръжие, но движението му е такова, както и бекхенда. Андерсън също не е най-подвижния играч, но покрива по-добре корта от Иснър, а бекхенда му е доста солиден.

 

Южноафриканецът е успял да пробие 18 пъти подаванията на съперниците си, докато американецът е сторил това 15 пъти. 


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини