Джокович надхитри Надал и ще играе за трофея (снимки)



14-07-2018 17:34 | Станко Димов

Новак Джокович се завърна! Сърбинът се класира за финала на Уимбълдън, след като успя да пречупи с 3:2 сета световния №1 Рафаел Надал, в отделните части 6:4, 3:6, 7:6 (9), 3:6, 10:8. Двубоят започна в петък вечер, но беше прекъснат след тайбрека в третия сет. При подновяването днес Надал успя да вземе четвъртия сет и така двубоят влезе в пълния си формат. В петия сет и пред двамата се откриваха възможности за пробив, но мачът се движеше гейм за гейм. При 9:8 Джокович поведе с 40:0, получи три последователни мачбола и успя да подпечата успеха си.

Във финала в неделя сърбинът ще срещне Кевин Андерсън, който в петък също записа маратонски двубой и успех над Джон Иснър. За южноафриканеца това ще бъде второ участие на финал в турнир от Шлема след US Open миналата година, където загуби от Надал. Джокович пък ще преследва своята 4-а титла от Уимбълдън и общо 13-а от Мейджър турнир.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУК

„Не знам какво да кажа. В момента ми е трудно да опиша емоциите си. Беше страхотен двубой, Надал също имаше своите шансове и заслужаваше да спечели“, коментира Джокович секунди след последната точка в срещата.

„Последните 15 месеца не бяха никак лесни за мен, но ето, че отново съм тук. Точно заради подобни двубои продължавам да тренирам и да се подготвям. Нямам никакво време за почивка, защото финалът е утре. Познавам Кевин, той е страхотен тенисист и добро момче. Заслужено е на финал, след като се представи силно в последните 2 седмици тук. Ще бъде страхотен двубой и голяма емоция, това е сигурно“, каза още Ноле.

За Джокович това е първи финал в Шлема след US Open 2016, където беше спрян от Стан Вавринка в 4 сета.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини