Серина: Направих огромна стъпка в правилната посока



15-07-2018 12:40 | Николай Драганов

Серина Уилямс не успя при първия опит да изравни рекорда за най-много титли от Големия шлем на Маргарет Корт, след като допусна поражение от Ангелик Кербер на финала на Уимбълдън. Американката е носителка на 23 трофея, но въпреки загубата може да бъде изцяло доволна от представянето си, особено като се има предвид, че преди година по това време беше бременна с първото си дете.


"Тези две седмици бяха изключително важни за мен в психологическо отношение. Спечелих мачове. Борих се много здраво, най-вече психически, за абсолютно всеки двубой. Дадох най-доброто от себе си във всеки от тях. Мисля, че правя стъпки в правилната посока. На Уимбълдън направих гигантска стъпка", коментира носителката на 23 титли от Големия шлем - най-много в Откритата ера на тениса, но с една зад вечния рекорд на Корт.


"Буквално това е просто началото. Пътуването ми тъкмо започва, но тези две седмици ми показаха, че мога да се състезавам и че мога да изляза на корта и да бъда претендент за титли от Големия шлем", добави американката, която се закани да се завърне по-силна на US Open.


"Вече обмислям какво мога да подобря, какво трябва да направя, къде сгреших и как да направя така, че да се справя по-добре. Цялата тази лудост преминава през главата ми. После ди казвам, окей, подобрявам се и със загубите. Ще видим как ще се развият нещата", каза още Серина.


Запитана как би разказала на дъщеря си щастлива история за деня, в който е играла пред принцесата на Великобритания, Уилямс отвърна: "Това беше щастлива история, но вероятно ще сменя финала".


Американката беше попитана и относно факта, че организаторите на турнира поставиха доиграването на мъжкия полуфинал преди финала при жените, което ги принуди да чакат допълнително време. Според Серина това обстоятелство е било "необходимо зло", тъй като е нямало друг по-добър вариант. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини