Вайда ще тренира Джокович поне до края на сезона



18-07-2018 12:53 | Станко Димов

Мариян Вайда ще остане в екипа на Новак Джокович поне до края на сезона, след което двамата ще разговарят дали ще продължат съвместната си работа. Това разкри лично сръбският тенисист, който в неделя спечели за четвърти път титлата от Уимбълдън и вече има „фаталните“ 13 трофея от турнири от Големия шлем.

Вайда се завърна в екипа на Джокович през април, като първоначално се считаше, че ще му помага само в сезона на клей. Впоследствие обаче 53-годишният словак и Джокович решиха да продължат с партньорството си, което се оказа най-доброто решение и за двете страни.

„Бях много развълнуван, когато му се обадих с молбата отново да работим заедно. Той ми върна обаждането същата вечер и ми каза: „Окей, нека го направим. Кога трябва да дойда за тренировки?“. Няколко дни по-късно вече беше при мен.

Както съм казвал и преди, когато ние се разделихме, останахме приятели. Ние сме семейство. Обичаме се един друг. Подхранваме нашите взаимоотношения. Това не се промени, когато професионално бяхме разделени. Беше по-скоро почивка, кратка почивка, отколкото нещо дългосрочно“.

Джокович разкри и какви са плановете на Мариян Вайда за бъдещето. „Той планира да продължи да работи с мен, което е страхотна новина. Със сигурност ще работим заедно до края на сезона, след което ще видим какво ще се случи. Изключително благодарен съм на Мариян и на Гебхард Грич, че се завърнаха в отбора ми. Една година не бяхме заедно, те продължиха животите си, правеха неща, за които преди нямаха време и възможност. След това се съгласиха да се върнат в екипа ми и ми помогнаха да се завърна там, където съм в момента. Това е много мил жест от тяхна страна. Обичам ги толкова много“, коментира сърбинът.

„Имаше няколко момента, в които бях много разочарован и се чудех дали изобщо някога ще мога да си върна предишното ниво на игра. Но това направи завръщането ми още по-специално за мен. Както казах – сега е лесно да говорим. Наистина съм благодарен, че успях да премина през всичко това“.  

Триумфът на Уимбълдън върна Джокович в Топ 10 на ранглистата. Сърбинът се превърна и в основен фаворит за последния за сезона турнир от Големия шлем – US Open.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини