Били Джийн Кинг: Серина няма подкрепата на Федерер и Надал, защото е цветнокожа



19-07-2018 13:14 | Николай Драганов

Легендата на женския тенис Били Джийн Кинг сподели интересно мнение относно наследството, което ще остави Серина Уилямс и отношението на хората към нея. 


Кинг поздрави Уилямс за страхотния поход на Уимбълдън, който свърши на финала. 


"Серина излезе на централния корт и получи толкова много любов. Помислих си: Бинго! Хората я обичат, искат най-доброто за нея и обичат историята ѝ. Но всъщност не беше винаги така по време на турнира. Можех да видя, че не винаги тя получаваше пълната любов на трибуните, както това важи за Федерер и Надал", коментира тя и назова причината:


"Мисля, че разликата е в това, че Серина е цветнокожа. Също така жените просто не получават вниманието, ентусиазма и спонсорите, на които могат да се насладят мъжете".


"Серина е невероятен атлет, толкова е мощна и има най-красивия сервис на света. Ритъмът и е поезия, тя винаги е била и ще продължи да бъде пример за подражание за всички - и особено за цветнокожите жени, а отскоро и за майките", добави Кинг.


Освен това тя застъпи становището, че мъжете също трябва да играят във формат два от три сета през цялата година, като според нея различните формати затрудняват привличането на фенове към спорта, а освен това вредят на физическото състояние на мъжете. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини