Андерсън: Мога да спечеля титла от Шлема



20-07-2018 09:49 | Николай Драганов

Финалистът от последните издания на Уимбълдън и US Open Кевин Андерсън заяви, че се чувства готов да направи следващата крачка и да вдигне някой от трофеите от Големия шлем.


"Най-важното е, че поглеждайки към подобренията, които правя, аз чувствам прогреса. Отборът ми има същото усещане. Разбира се, все още има малки неща, които да правя по-добре, които ще направят нещата по-лесни. Но аз определено вярвам, че мога да спечеля големите турнири", коментира Андерсън.


По думите му, мечтите на играчите винаги са да спечелят турнир от Големия шлем и "Мастърс" сериите. "Дори да кажа, че винаги е било голямата ми цел, ако преди година ме бяхте попитали дали наистина вярвам, че мога да спечеля турнир от Шлема или "Мастърс", нямаше да мога да го кажа със същата вяра и увереност, с която го казвам в момента. Това очевидно е много добра начална точка. Да стигнеш до нея отнема много време", добави южноафриканецът.


"Чувствам, че съм на отличен път. Вярвам дълбоко в процеса на работата си. Трябва да продължа по същия начин. Ако не успея да стигна финал отново, значи няма да съм имал късмет. Не можеш да контролираш всичко. Но за онова, което мога, правя най-доброто. Вярвам, че отново мога да се поставя в същата ситуация и да постигна резултата, който търся", завърши Андерсън, който два пъти остава на крачка от върха за сметка на Рафаел Надал и Новак Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини