Марко Чекинато целуна втора титла



23-07-2018 09:23 | Николай Драганов

Италианското открие на сезон 2018 Марко Чекинато затвърди отличните впечатления и триумфира с втора титла за сезона и кариерата си.

 

Чекинато вдигна трофея на червени кортове от сериите ATP 250 в Умаг след победа с 6:2, 7:6(4) над Гуидо Пея във финалния двубой.

 

По-рано през годината италианецът спечели сърцата на феновете на тениса по света с достигането си до полуфинал на "Ролан Гарос", а пред това беше успял да спечели и първата си титла в кариерата на турнира на клей в Будапеща, въпреки че влезе като "щастлив губещ" в основната схема.  

 

Успехът в Умаг донесе нови пет позиции прогрес на 25-годишният италианец, който през новата седмица вече е №22 в света, което е рекордно класиране за него. Само преди четири месеца, Чекинато се намираше извън Топ 100. 

 

В Умаг италинецът получи трофея от нашумялата покрай световното първенство по футбол президентка на Хърватия Колинда Грабар-Китарович


"Това е най-добрият момент от живота ми. През година спечелих две титли и играх полуфинал в Париж. Чувствам се добре, утре ще съм №22 в света. Много съм щастлив, защото играх много, много добре", каза Чекинато след успеха си. 

 

Чекинато сподели, че целта му сега е Топ 20, което е напълно възможно с оглед факта, че до края на сезона той има да защитава едва около 100 точки. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини