Ферер намекна за отказване, посочи и мястото



Ферер намекна за отказване, посочи и мястото
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
28-07-2018 09:46 | Николай Драганов

Бившият №3 в света Давид Ферер направи сериозен и конкретен намек относно края на своята кариера. Испанецът преди дни напусна Топ 50 за първи път от 2005-та година, след като отпадна във втори кръг на турнира в Бостад, където беше шампион през миналия сезон. Давид може да отстъпи още повече след няколко седмици, ако не успее да защити точките от достигането си до полуфинал в Синсинати преди 12 месеца.


В последните месеци трима играчи вече обявиха, че скоро ще сложат край на кариерата си - Михаил Южни, Жулиен Бенето и Жил Мюлер. Макар още да не е обявил нещо подобно, Ферер намекна, че може би ще играе до клей сезона в Европа догодина. 


Испанецът вече е баща и все по-трудно намира мотивация за продължи да се състезава на най-високо ниво, тъй като винаги стилът на тениса му, наложен от неговия нисък ръст, е изисквал невероятни физически усилия, подготовка и отдаденост.


"Никога не отказвам тренировки. Когато не тренирам, е защото се нуждая от почивка. Но без съмнение, част от мен е напуснала корта, играя без очаквания. Няма как да не забележа, че тази част от живота ми върви към своя край", каза 36-годишният испански боец.


"През следващата година ще изиграя някои турнири, които обичам, чрез уайлдкард. Ще видим кои, ще видим и кога ще се откажа. Бих искал да се откажа у дома - в Барселона или Мадрид", посочи Ферер, след което все пак обяви, че приключението му още не е свършило, като с най-голямо нетърпение очаква тазгодишния US Open, който се надява да изживее, сякаш е последният му турнир от Шлема. 


"Не ми харесва да се виждам под №60", добави Ферер, който прекара 702 седмици в Топ 50. Испанецът посочи, че днес нещата са много различни и той е психически много по-спокоен и стабилен. "Преди, когато губех, беше много тежко. Спомням си, когато загубих на финала в Акапулко от Рафа Надал, а след това не говорих цял ден на жена ми, защото бях бесен", припомни Ферер емоциите си от 2013-та година. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини