Циципас набира пари за пострадалите от пожарите в Гърция



28-07-2018 11:26 | Николай Драганов

19-годишната звезда на гръцкия тенис Стефанос Циципас показа, че освен страхотен играч е и човек, който не е безразличен към случващото се извън корта. 


Циципас използва социалните мрежи, за да стартира кампания за набиране на средства за пострадалите негови сънародници в Гърция. В последните седмици огромен пожар в гръцкия район Атика отне живота на стотици, рани други и съсипа домовете на хиляди. 


"Много хора загубиха своя живот. Бяха засегнати много семейства. Тежко е за цялата нация и всички гърци. Случи се така, че имам приятел Алекс, с когото съм тренирал като млад в Гърция. Играхме в едни и същи турнири. В момента той е в болница в много лошо състояние. Загуби дома си. Огънят достигна неговата къща и преминава през тежки времена. Това е катастрофа", каза Циципас в YouTube.


Кампанията му пък е във Facebook, като за момента са събрани около 2500 долара. Самият Циципас пък разказа още, че знае какво е да преминаваш през подобни моменти, а освен това е виждал ужаса със собствените си очи. 


"Спомням си, когато преди 10 години заедно със семейството ми се прибирахме от Франция към дома. Погледнах от прозореца на самолета преди да кацнем и видях как целия регион на Атика е в пламъци. Никога не съм се чувствал по-изплашен в живота си. Ужасът можеше да бъде видян в очите ми", разказа той спомена си за друг пожар в този регион.


"Бих искал да помогна на своето общество, на моята страна, на моита сънародници. Моля и вас за помощ, нека покажем малко съпричастност. Не е за мен, а за хората", добави гръцкият тенисист. 

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини