Федерер: Интересуват ме титлите, не мачовете с Рафа



28-07-2018 14:07 | Николай Драганов

Роджър Федерер не продължава да играе тенис заради Рафаел Надал. Това заяви самият швейцарец в интервю за Blick по повод някои твърдения на анализатори, че двамата най-големи на нашето време се мотивират един друг да продължават да играят на най-високо ниво.


"За мен нещата са повече от сблъсъците с Надал: става дума за здраве и наслада от тениса. Основната цел е да печелиш титли, след това са всички числа и рекорди", каза Федерер.


Запитан колко точно държи на числата и рекордите, той отвърна: "Зависи за какви точно числа говорим. За мен е много специално да имам такова място в история на любимия си спорт. Като дете никога не съм мислел, че името ми ще бъда в книгата с рекордите. Целта беше да съм възможно най-добър, надявайки се играя на голямата сцена, може би да се срещна с идола си".


"Да, да вдигна някой трофей беше в мислите ми. Но не и толкова много! Това ми изглеждаше невъзможно. Заради това моето удоволствие от тениса все още е голямо. Защото вътрешно винаги съм стоял на земята. Знам: не е нормално, не е реално. Но го приемам и гледам на това като на предизвикателство да защитя титлите си или да вдигна нови", добави Маестрото.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини