Иснър стана част от елитен клуб



30-07-2018 11:01 | Станко Димов

Джон Иснър стана част от елитен клуб в неделя, когато успя да спечели за пети път турнира на твърди кортове в Атланта. По този начин тенисистът се нареди до легенди като Джими Конърс, Джон Макенроу, Пийт Сампрас и Андре Агаси, които също са печелили надпреварата по пет или повече пъти.

На финала Иснър се наложи над сънародника си Райън Харисън с 5:7, 6:3, 6:4. Полуфиналистът от Уимбълдън далеч не изигра най-добрия си двубой и видимо отстъпваше на Харисън в първия и началото на втория сет. Впоследствие обаче опитът си каза думата и Иснър успя да направи обрат и да спечели за пореден път пред домашна публика.

„Късметът беше на моя страна днес, осъзнавам го. Той (Харисън) имаше няколко точки за пробив във втория сет, но аз успях да се задържа. След това пробих при първия брейк-бол, който се откри пред мен. В тениса понякога се случват тези неща и знам какво е чувството да си от другата страна“, коментира Иснър.

„Не мога да повярвам, че спечелих петата си титла тук. Винаги съм казвал, че се чувствам като у дома си, когато играя в Атланта“, каза още 208 сантиметровият американец, който през март спечели първата си Мастърс 1000 титла в Маями.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини