Дел Потро бие трудно в Мексико, шампионът Куери отпадна



02-08-2018 10:45 | Николай Драганов

Хуан Мартин дел Потро беше подложен на изпитание в първия си мач в Северна Америка, но в крайна сметка стигна до чист успех със 7:5, 6:3 срещу американския квалификант Маркъс Жирон на турнира от сериите ATP 250 в Лос Кабос.


В първия си мач след загубата от Рафаел Надал на четвъртфиналите на Уимбълдън, Дел Потро имаше наглед лесна задача срещу световния №446. Американецът обаче успя да пробие два пъти подаването на именития си съперник, като стигна до общо седем точки за пробив.


"Определено беше тежък мач. Не очаквах да е толкова трудно срещу играч извън Топ 400, но той се справи наистина добре. Изиграхме страхотен първи сет, а накрая успях да се възползвам от шансовете си да затворя мача в два сета, за което се радвам", каза Дел Потро.


В следващия кръг аржентинецът ще се изправи срещу представителя на Беларус Игор Герасимов, който поднесе голямата изненада на турнира, надигравайки петия поставен и шампион от миналата година Сам Куери. Световният №301 Герасимов се наложи със 7:5, 5:7, 7:6(6) и записа първата си победа в мач от основната схема в ATP тура през сезона.


Изненада поднесе и британецът Камерън Нори, който отстрани след 6:3, 6:3 поставеният под №8 в схемата Фелисиано Лопес. Напред в Мексико продължават още Фабио Фонини, Дамир Джумхур, Адриан Манарино и други. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини