Зверев крачи към защита на трофея



04-08-2018 09:08 | Николай Драганов

Поставеният под №1 в схемата Александър Зверев записа нова важна победа по пътя към защита на трофея и точковия си актив от ATP 500 турнира във Вашингтон. 


След като на осминафиналите му се наложи да отстрани своя брат Миша в първия мач помежду им в тура, на четвъртфиналите Саша победи и шампионът в този турнир от 2015-та година Кей Нишикори.


Германецът загуби първата част, но в крайна сметка се наложи с 3:6, 6:1, 6:4 за 1 час и 45 минути игра. 


"Беше страхотно. Изиграхме фантастичен мач, на много високо ниво от основната линия. И двамата играхме страхотно, много съм щастлив, че продължим. Надявам се на още няколко хубави дни тук", каза германецът.


Успехът във Вашингтон означаваше, че Александър Зверев ще изпревари Доминик Тийм в преследването за най-много победи през сезона, като вече има 39 такива (11 загуби). Саша се нуждае от класиране на финал, за да запази третото си място в света. 


Негов съперник в битка за място на финала ще бъде гръцкият млад талант Стефанос Циципас, който надигра за малко повече от 1 час Давид Гофен след 6:3, 6:4. Това ще бъде първи сблъсък между двамата млади играчи, считани за бъдещето на тениса.

"Надявам се да бъде добър мач, да бъде забавление. Той играе страхотно тази година. Но за мен, нищо не се променя. Искам да изляза и да победя", каза Саша. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини