Мъри се оттегли от Вашингтон и Торонто



04-08-2018 09:27 | Николай Драганов

Бившият №1 в света Анди Мъри, който записа драматична победа на осминафиналите на турнира от сериите ATP 500 във Вашингтон, се отказа от участие в надпреварата и няма да излезе за двубоя си срещу Алекс де Минор. 


Нещо повече - британецът обяви, че няма да вземе участие в стартиращия през след следващата седмица "Мастърс" турнир в Торонто, за да се възстанови. Мъри беше дълго време извън кортовете, като се завърна преди Уимбълдън, но не игра в "Ол Инглънд Клъб". 


Във Вашигтон той записа най-голямата победа след завръщането си, побеждавайки своя сънародник Кайл Едмънд, а след това изигра драматичен тричасов мач с Маруиш Копил.


"Няма да мога да изиграя своя мач тази вечер. Твърде изтощен съм, след като изиграх толкова минути в последните четири дни, а преди това не бях играх 18 месеца на твърди кортове. Трябва да бъда внимателен и да слушам тялото си, тъй като се завръщам от дълготрайна контузия", съобщи Мъри.


"Изключително съм наранен, че няма да мога да играя. Бих искал да благодаря на организаторите на турнира и на всички фенове. За мен тази седмица донесе много позитиви, но ще трябва ми малко време за почивка и възстановяване, а след това отивам в Синсинати", добави той.


Британецът записа и трите си победи в Вашингтон в три сета, което е първи случай, в който печели три последователни решаващи сета от 2016-та година в Куинс досега. Общо Мъри остана на корта 8 часа и 12 минути. 


"Много съм благодарен, че Анди, един невероятен шампион, се върна във Вашингтон, за да започне онова, за което всички знаем, че ще бъде страхотно завръщане. Уважавам неговото решение и съм наясно, че здравето и възстановяването му са топ приоритет, както трябва да бъде. Желаем му успех до края на сезона и се надяваме да го видим тук след година", коментира директорът на турнира Кийли О′Брайън. 


В резултат на отказването на Мъри, към четвъртия си ATP полуфинал и то без игра се насочва Алекс де Минор. 19-годишният австралиец ще влезе за първи път в Топ 50 на ранглистата, ако победи Андрей Рубльов или Денис Кудла, които са потенциалните му съперници. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини