Джокович: В Северна Америка съм с големи очаквания



08-08-2018 10:31 | Николай Драганов

В първата половина на сезона Новак Джокович успя до достигне от колебания относно бъдещето на кариерата си до шампионската титла на Уимбълдън. В момента сърбинът е в Северна Америка, където се надява новото начало да продължи по същия успешен начин.


"Трудно е, когато си играл толкова добре в продължение на шест или седем години, да не можеш да го достигнеш няколко месеца. Работих много здраво, вероятно повече от всеки друг път, но просто исках да играя на желаното ниво", коментира Джокович след победата си в първи кръг на "Мастърс" турнира в Торонто на Мирза Башич.


Говорейки за подобренията в своята игра, Ноле обърна внимание на сервиса. В мача срещу Башич сърбинът спечели 71% от точките при свой начален удар и записа 9 аса. По-рано през годината той направи изменения на начина, по който изпълнява сервис, за да освободи лакътя си от напрежение.


"Сервирах много добре на Уимбълдън, най-бързата настилка в нашия спорт, където много голяма част от тактиката зависи от това колко точно сервираш. Справих се много добре, особено срещу Надал, когато това беше необходимо в онзи трилър, а след това и срещу Кевин на финала", не скри задоволството си Джокович.


Той призна, че след операцията не е успял да покажа необходимото постоянноство за известно време. "Изпитвах проблеми да изиграя два или три мача на постоянно добро ниво. Това се промени и чувството очевидно е хубаво", коментира Ноле.


Във втори кръг в Торонто сърбинът ще се изправи срещу Петер Полански от Канада, а ако иска да спечели Rogers Cup за пети път в кариерата си, ще трябва да примине още през играчи като Циципас или Тийм, шампионът Александър Зверев, а след това някои измежду Григор Димитров, Кевин Андерсън, Милош Раонич и други на полуфиналите. 


"Винаги съм оптимист и отивам на турнирите с високи очаквания и амбиции, но е доста различно, когато носиш титла от Големия шлем в джоба си. Твърдите кортове са исторически най-успешната ми настилка, така че няма причина да не вярвам, че мога да се представя добре", добави Ноле. Общо в кариерата си той е спечели 51 титли на твърда настилка от 69 като цяло във витрината му. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини