Надал потегли успешно, предстои суперсблъсък с Вавринка



09-08-2018 08:42 | Николай Драганов

Световният №1 Рафаел Надал стартира с категорична победа участието си на "Мастърс" турнира в Торонто.


В първия си мач от Уимбълдън насам, Рафа се наложи с 6:2, 6:3 над Беноа Пер за 74 минути игра, като това беше четвърта победа от четири мача срещу французина. 


"Изиграх стабилен мач. Имах някои проблеми със себе си във втория сет, но ретурът ми работеше добре. Не става дума толкова за сервиса, колкото за някои грешки от основната лания", коментира Надал след победата. Турнирът в Торонто е едва втори за Рафа на твърди кортове през сезона след Australian Open. 


"Тук е важно да бъдеш в ритъм. Важно е да играеш мачове, да играеш добре. Тези турнири са много трудни, още от самото начало играеш срещу представители на Топ 50, така че от самото начало си подложен на сериозни тестове. Трябва да си готов. Днес намерих начин да продължа напред, нека опитаме същото и утре", добави испанецът.


В трети кръг Надал наистина ще има сериозно препятствие - Стан Вавринка. Швейцарецът измъкна победата в луд мач с унгареца Мартон Фучович - 1:6, 7:6(2), 7:6(10).


Преди да стигне до успеха, Стан спаси четири мачбола в тайбрека на третия сет, преди да успее да затвори срещата от своя втори мачбол. В първи кръг Вавринка успя да сломи съпротивата на Ник Кириос.


Това ще бъде сблъсък №20 в съперничеството между Надал и Вавринка, като испанецът води с 16:3 победи. Две от трите победи на Стан са твърди кортове, а първата от тях и изобщо в мачовете с Рафа дойде през 2014-та година на финала на Australian Open. За последно пък двамата играха на финала на тазгодишния "Ролан Гарос", а Надал записа категорична трисетова победа. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини