Циципас изхвърли Тийм от Торонто в петия им мач през сезона



09-08-2018 09:17 | Николай Драганов

Стефанос Циципас записа поредната си голяма победа в кариерата, след като изхвърли седмия поставен Доминик Тийм от "Мастърс" турнира в Торонто.


19-годишният гръцки тенисист се наложи с 6:3, 7:6(6) след 81 минути игра и за първи път се класира за трети кръг в турнир от тази категория.


Тийм победи Циципас по-рано през сезона на "Ролан Гарос", но в Торонто беше повторен друг сценарий - от надпреварата в Барселона, когато отново победата бе за Стефанос. Това е общо четвърти успех срещу играчи от Топ 10 за него от 13 опита. 


Общо двамата вече имат 5 мача, а Тийм води с 3:2 победи. Всичките им мачове са през 2018-та година, като преди Барселона те играха в Индиън Уелс и Доха, а Тийм беше краен победител. 


В двубоя им в Торонто Циципас успя да спечели цели 95% от точките при първи сервис и така и не се изправи пред точка за пробив. 


"Чувствах се много уверен от самото начало на мача. Чувствах, че днес съм по-силен от него... увереността изигра важна роля за моята игра днес. Мисля, че сервисът ми работеше наистина добре. Успях да спечеля много лесни точки на сервис и го поставих под напрежение, знаейки че не може да намери отговор, докато аз сервирах", коментира Циципас.


Следващият съперник на намиращият се под №27 в света ще бъде изключително сериозен - Новак Джокович. В първия мач за деня Ноле се наложи леко над Петър Полански от Канада. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини