Надал се потруди здраво за успех над Вавринка



10-08-2018 09:13 | Николай Драганов

Световният №1 Рафаел Надал постигна трудна победа над Стан Вавринка в двубой от осминафиналите на "Мастърс" турнира в Торонто.


Рафа се потруди доста, но в крайна сметка записа 17-та победа над Вавринка в 20 мача помежду им след успех със 7:5, 7:6(4).


Успехът класира Надал за четвъртфиналите, където го очаква шестият поставен Марин Чилич. Хърватинът се наложи с 6:3, 6:2 над Диего Шварцман от Аржентина.


Рафа води с 5:2 в преките двубои с Чилич, но хърватинът спечели последният им сблъсък на четвъртфиналите на Australian Open.
Надал е рекордьор по носител на "Мастърс" титли с 32 трофея. 


"Беше добър мач. Разбира се, това е много позитивен резултат за мен срещу много тежък съперник. Щастлив съм да видя Стан на това ниво отново. Така че съм много доволен. От това се нуждаех - от такъв мач, за да натрупам увереност, и го направих", коментира Надал.

 

Макар да допусна поражение, Вавринка може да бъде доволен от представянето си в Канада, тъй като изигра може би най-силния си мач от дълго време насам, а по-рано в турнира отстрани изключително качествен играч като Ник Кириос.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини