Рафа обърна Чилич за място в Топ 4 в Торонто



11-08-2018 08:38 | Николай Драганов

Световният №1 Рафаел Надал се класира за полуфиналите на "Мастърс турнира в Торонто, след като стигна до обрат срещу Марин Чилич - 2:6, 6:4, 6:4 след 2 часа и 20 минути игра.


Победата осигури на Надал класиране за заключителният "Мастърс" турнир в Лондон в средата на ноември, като испанецът става първият играч, който си гарантира място в английската столица. Това е 14-тия случай, в който Рафа се класира за заключителната надпревара при мъжете, като до този момент той никога не я е печелил.


За Надал това е шести полуфинал на Rogers Cup и първи от 2013-та година насам. Той трябваше да преодолее сериозна атака от Чилич, който владееше корта в първата част, но в течение на двубоя Рафа успя да намери своя ритъм и да се пребори за обрата. 


В Торонто Надал търси безпрецедентна 33-та титла от "Мастърс" турнири, като и в момента държи рекорда с 32 трофея. Той е трикратен шампион от Rogers Cup с два трофея в Монреал (2005 и 2013) и един от Торонто през 2008-ма година.


В битка за място на финала Надал ще се изправи срещу Карен Хачанов, когото е побеждавал три пъти при трите им мача досега. Руснакът обаче не е изгубил сет през цялата седмица в Торонто. На четвъртфиналите той се наложи с 6:3, 6:1 над Робин Хаасе, а преди това победи чисто Джон Иснър, Пабло Кареньо Буста и Филип Крайнович. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини