Федерер: Саша Зверев ще доминира на върха



11-08-2018 17:37 | Николай Драганов

Александър Зверев ще доминира като №1 в бъдеще, прогнозира рекордьорът по седмици на върха на ранглистата Роджър Федерер.


Едва на 21 години Саша се изкачи до №3 в света и макар още да му липсват успехите в Големия шлем, според Федерер е въпрос на време двамата с Надал да бъдат изпреварени от Зверев.


"Надявам се, че може да го направи. Със сигурност той притежава страхотна игра, прекрасна техника, добро поведение и всичко това. С всеки следващ ден ще учи повече и ще става единствено по-силен", прогнозира Маестрото. 


"Нормално е, оттук - нататък ще върви само нагоре. Веднъж щом навърши 40, ще започне да върви надолу", пошегува се швейцарецът. "Номер 1 винаги е сложна задача, изискват се много неща: постоянство, фитнес, психика. Не е никак лесно и не е въпрос само на желание. Ако погледнете колко играчи са били №1, те никак не са много. Надявам се, че той ще успее. Мисля, че е страхотен таланТ", обобщи Федерер. 


В момента Роджър се подготвя за "Мастърс" турнира в Синсинати, където потенциал сблъсък между него и Зверев е възможен чак на финал. През миналата година Роджър загуби битката за титлата на "Мастърс" турнира в Монреал.

 

През този сезон Федерер пропусна канадския "Мастърс", който тази година се играе в Торонто, а Зверев не успя да защити титлата си след поражение от Стефанос Циципас на четвъртфиналите.

 

Загубата на точките от титлата означава, че Саша ще изгуби третото си място в света в понеделник за сметка на Хуан Мартин дел Потро. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини