Григор Димитров дебютира на Лейвър Къп



13-08-2018 15:57 | Станко Димов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще участва във второто издание на „Лейвър Къп“, което ще се проведе през септември в Чикаго. Българинът се присъединява към отбора на Европа, в който ще си партнира с Роджър Федерер, Новак Джокович, Александър Зверев и Давид Гофен.
Капитанът на тима на Европа Бьорн Борг не скри задоволството си, че ще разчита на петима играчи, които са сред първите 11 в ранглистата в момента.

„Беше истинско удоволствие да бъда част от тима на Европа миналата година в Прага. Очаквам с нетърпение да се присъединя към отбора отново, този път в Чикаго, и да помогна за защитата на трофея“, коментира 21-годишният Зверев.

Димитров също не скри вълнението си: „Нямам търпение да се присъединя към всички тези велики тенисисти и да се изправим срещу Световния отбор в Чикаго“, каза българинът.

„Невероятна чест е, че ще мога да споделя корта с тази група невероятни тенисисти и в същото време да бъда в един отбор с тях. Вълнувам се, че ще мога да посетя отново Чикаго – един изключително спортен град. Сигурен съм, че ще получим сериозна подкрепа, дори и да нямаме домакинско предимство тази година“.

„Лейвър Къп е необикновено състезание и аз ще дам най-доброто от себе си, за да помогна на отбора на Европа да защити отличието си от миналата година“, добави българинът.

Капитанът на европейския тим Борг засипа с похвали избраниците си: „Приветствам Саша, Григор и Давид в нашия отбор. И тримата притежават невероятни качества и аз им се възхищавам от дълго време. Като прибавим към тях Роджър Федерер и Новак Джокович, получавам отбор с много опции. Всички тези тенисисти са големи бойци, които притежават непримирим дух“.

Второто издание на „Лейвър Къп“ ще се проведе в „Юнайтед сентър“ в Чикаго в периода 21-23 септември. Миналогодишното издание беше в Прага, където отборът на Европа се наложи с 15-9 над този на останалия свят.

В отбора на Света, с капитан Джон Макенроу, личат имената на Хуан Мартин дел Потро, Кевин Андерсън, Джон Иснър, Диего Шварцман и Ник Кириос. Последният участник ще бъде обявен след седмица в Ню Йорк.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини