Джокович засипа в похвали Григор Димитров



18-08-2018 11:08 | Станко Димов

Новак Джокович имаше известни затруднения, но все пак успя да победи Григор Димитров и Милош Раонич и да се класира за полуфиналите в Синсинати. Двубоят на сърбина и българина започна в четвъртък, но беше прекъснат в началото на третия сет заради дъжд и доигран в петък вечерта. След срещата Ноле похвали Григор и призна, че не му е било никак лесно да се справи с шампиона от миналата година.

„Изключително съм доволен от бойния дух, който показах в тези два мача“, коментира Джокович. „Определено двубоят срещу Димитров не започна добре за мен. Той (Григор) игра невероятно в началото. Не сме единствените, които бяха засегнати от дъжда. Условията не бяха никак лесни, прибрах се в стаята около 10:30 вечерта, след това трябваше сутринта отново да играя срещу него. След няколко часа почивка идва следващия мач срещу Раонич, който сервира със 140 мили още от първия гейм“, каза сърбинът.

Джокович вече води с 9-0 победи в преките двубои с Раонич, срещу когото е в серия от 17 последователни сета.

На полуфиналите бившият лидер в ранглистата ще се изправи срещу Марин Чилич. Надпреварата в Синсинати е единствената от Мастърс сериите, която Ноле никога не е печелил (има 5 загубени финала). Ако успее да стигне до трофея, сърбинът ще стане първият в историята със „Златен Мастърс“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини