Бертенс обърна уморена Халеп за титлата в Синсинати



20-08-2018 12:07 | Николай Драганов

Световната №17 Кики Бертенс изненада водачката в ранглиста Симона Халеп и спечели трофея при жените в Синсинати.


Холандката се наложи с 2:6, 7:6(6), 6:2 по пътя към първата си титла на твърди кортове. Това е общо шести трофей в кариерата ѝ, като в предишните пет случая тя триумфира на клей.


Бертенс отстъпи набързо в първата част, но успя да се пребори за успеха в изтощителен втори сет, завършил с тайбрек. След това холандката успя да спечели пет от последните шест гейма по пътя към титлата.


"Не мога да намеря думи в този момент. Много съм щастлива", възкликна Бертенс след като вдигна трофея. По пътя към този успех тя надигра още световната №2 Каролине Вожняцки, както и №6 Свитолина и №7 Квитова. Успехът ще я изкачи до рекордното за нея №13 в света. 


Бертенс показа типичния за себе си мощен сервис и спечели 72% от точките при първи начален удар, като наниза 34 уинъра срещу 23 за Халеп. Холандката добави 6 аса към актива си от 42 в Синсинати през този сезон, като оформи постижение от 231 общо през сезона досега. Тя е една от шестте тенисистки, които имат над 200 аса - такива са още Петра Квитова (211), Ашли Барти (220), Кристина Плишкова (241), Каролина Плишкова (267) и Юлия Гьоргес (352).


Световната №1 Халеп, за която бе ясно, че ще запази водачеството си поне до US Open, показа умора, след като се намираше в серия от девет поредни победи, които и донесоха трофея в Монреал преди седмица. 


"Бях малко уморена тази седмица, но беше невероятно удоволствие да бъда тук и да играя. Искам да поздравя Кики - игра невероятно и напълно заслужи титлата си", коментира Симона. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини