Шампионът от 2014 се облизва за нов триумф



22-08-2018 17:37 | Станко Димов

Шампионът от 2014 Марин Чилич пристигна в Ню Йорк за US Open в добра форма. Хърватинът игра на полуфинал в Синсинати, където взе сет на бъдещия шампион Новак Джокович. Седмица преди това в Торонто взе сет и на Рафаел Надал, който впоследствие също вдигна трофея.

„Чувствам, че играта ми е на добро ниво. През последните две седмици успях да направя пълноценна подготовка“, коментира Чилич.

„Турнирите от Големия шлем са най-ценни, затова е важно да идваш за тях в добра форма. Мисля, че през последните няколко години се справям много добре в този аспект“.

29-годишният тенисист не е сред топфаворитите за титлата в Ню Йорк, но въпреки това харесва шансовете си.

„В никак случай не се слагам сред фаворитите. Рафа играе добре, Роджър също. Новак е в страхотна форма, а освен тях има още няколко момчета, които са под пара в момента. Аз се чувствам добре където съм в момента (като игра) и усещам, че ще мога да направя още едно добро представяне на US Open“.

През 2014-а Чилич победи на финала в Ню Йорк Кей Нишикори. Той има още две участия на финали в турнири от Големия шлем – Уимбълдън миналата година и Australian Open този сезон, като и в двата случая отстъпи на Роджър Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини