Рафа: Няма изявен фаворит на US Open



24-08-2018 11:02 | Николай Драганов

Шампионът от миналата година Рафаел Надал заяви, че му е трудно да посочи един фаворит в тазгодишното издание на US Open. Според испанеца, изявен фаворит не може да бъде назован, но все пак той спомена имената на Новак Джокович и Роджър Федерер.


"Няма един ясен фаворит. Дори когато някой посочва даден играч за сигурен фаворит, от вътре нещата не изглеждат по този начин. Разбира се, Новак и Роджър се представят много добре, особено на твърди кортове. Нека видим, нека видим какво ще се случи", каза Рафа, който през миналата година победи Кевин Андерсън на финала, на този сезон може да срещне южноафриканеца още на четвъртфиналите.


Със сигурност един от фаворитите е самият Надал, който започна сезона с контузия, но след това намери формата си, направи пореден невероятен сезон на клей и към този момент има 40 победи и 3 загуби през 2018-та година. Само преди седмици Рафа триумфира на "Мастърс" турнира на твърди кортове в Торонто.


"Разбира се, годината беше позитивна. Откакто се завърнах играя добре и спечелих доста мачове. Торонто ми даде възможност да почина малко. Остарявам, както всички знаят. Взех си тази седмица, нищо лично към Синсинати, за да си дам възможност да запазя тялото си, за да играя колкото е възможно по-дълго. Това е нещо, което определено целя и нека видим какво ще стане. Починах си, тренирах и ето ме тук", обясни Надал преди жребия за US Open, където присъства като действащ шампион. 


Рафа е шампион в Ню Йорк пред 2010, 2013 и 2017-та година. Играл е поне полуфинал в шест сезона. "Тренираме всеки ден, за да сме готови да играем, да се състезаваме, най-вече за големите турнири. Атмосферата в Ню Йорк е трудно да бъде сравнена с което и да е друго място. Обичам нощните сесии. Обичам тази връзка с трибуните. Винаги съм се чувствам много комфортно тук", добави испанецът.


Освен Андерсън, в половината на Надал и Доминик Тийм, когато Рафа победи на финала на "Ролан Гарос". "Особено сега, с навлизането на младата генерация, никога не знаеш. Когато имаш млад съперник, никога не знаеш какъв потенциал може да разгърне. Могат да предложат нещо различно и бързо да покачат нивото си. Александър Зверев в някакъв момент трябваше да направи крачка напред и да се бори за големите титли и вече започва да го прави. Денис Шаповалов, Ник Кириос, Джон Иснър, с такива играчи всичко може да се случи", добави Надал относно очакванията си към тазгодишната схема. 


Още в първи кръг пък Рафа ще трябва да се изправи срещу своя сънародник, добър приятел и дългогодишен партньор в отбора на Испания за Купа "Дейвис" Давид Ферер. "Не се вълнувам толкова от жребия. В края на краищата, ще научиш съперника си, а турнирът започва от първия мач ", коментира той преди да разбере съперника си. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини