Дел Потро съжалява за изпуснатия шанс срещу Рафа Надал



20-03-2011 13:10 | Станко Димов

Хуан Мартин Дел Потро трябва да бъде горд с представянето си на турнира от "Мастърс 1000" сериите в Индиън Уелс, където той игра полуфинал. Аржентинецът бе победен в два сета от световния номер 1 Рафаел Надал, който сложи край на серията му от 9 поредни победи.


"Имах отличен шанс, особено в първия сет (Дел Потро започна с пробив и водеше в резултата с 3:0 и 4:1 гейма). След това обаче Рафа значително подобри играта си, а аз загубих увереност.

 

"Дойде следващата почивка, а Надал набра скорост. Когато това се случи е много трудно да бъде спрян. Ако трябва да бъда честен днес той бе много по-добър от мен", сподели след мача Дел Потро, който от понеделник ще бъде номер 53 в ранглистата на ATP.


"Разбира се, че съм доволен от представянето ми. Все пак само до преди месец не можех да си помисля за полуфинал в Индиън Уелс. Както казах подобрявам играта си с всеки изминал мач.

 

"Сега предстои турнира в Маями, където също се надявам на силно представяне. Умората също започва да си казва думата, но това е нормално за тези два турнира", каза още Дел Потро.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини