Зверев мачка в първия мач с Лендъл



29-08-2018 08:18 | Николай Драганов

Световният №4 Александър Зверев започна участието си на US Open с безапелационна победа. 21-годишният германец се наложи с 6:2, 6:1, 6:2 над "щастливия губещ" Питър Полански. 


За Саша това беше първи официален двубой под ръководството на новия му треньор - легендата Иван Лендъл. Полански пък ще запомни US Open 2018 с това, че оформи "голям шлем от късмет", след като и на четирите турнира от Големия шлем през годината влезе в основната схема като "щастлив губещ". 


За 1 час и 36 минути на корта, Зверев наниза 10 аса и спечели 83% от точките при свой първи сервис. С победата той вече изравни най-доброто си постижение в Ню Йорк досега. В опит най-после да го подобри, германецът ще се изправи срещу друг "щастлив губещ" в лицето на Никола Маю, който победи младия си сънародник Корентин Муте след 6:2, 7:5, 5:7, 6:4 на старта. 


Зверев и Маю имат един мач до този момент, а победата е за французина. Тя дойде пред миналата година на турнира в зала в Марсилия след два тайбрека. 


"Играл съм в Австралия, така че познавах усещането", коментира Зверев относно голямата жега, с която трябваше да се справя. "Важно е преди мача да бъдеш хидратиран и да се настроиш за тежък двубой, здрава битка, особено на тези условия. Всички работим за това", коментира Саша. 


В друг интересен двубой от втория ден на US Open, Кей Нишикори се наложи над Максимилиан Мартерер с 6:2, 6:2, 6:3 и осигури двубой с Гаел Монфис във втори кръг. Французинът, който излиза на корта за първи път от Индиън Уелс през март, победи Факундо Банис от Аржентина със 7:6(4), 3:6, 6:0, 6:0. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини