Рафа Надал с девета поредна победа в Ню Йорк



Рафа Надал с девета поредна победа в Ню Йорк
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
30-08-2018 09:42 | Станко Димов

Световният №1 Рафаел Надал се класира за третия кръг на US Open, след като спечели с лекота двубоя си срещу Вашек Поспишил – 6:3, 6:4, 6:2. Това беше 24-и успех за испанеца в последните му 25 мача, както и 42-и от началото на годината (42-3).

„Винаги е позитивно да побеждаваш в последователни сетове, особено при тези тежки условия за игра. Много съм щастлив от победата, която ме класира за третия кръг. Чувството да играя във вечерната сесия на „Артър Аш“ е трудно да бъде описано“, каза Надал след успеха.

Испанецът ще се опита да стане първият, който защитава успешно трофея си в Ню Йорк след Роджър Федерер, който спечели надпреварата 5 последователни години в периода 2004-2008. Рафа е в серия от 9 последователни победи в турнира.

„Беше много важно да започна двубоя добре, с пробив. Но след това, във втория сет, имах сериозни затруднения в два последователни сервис-гейма. В първия случай се спасих, но във втория не успях и той ме проби. Имах късмета след това да изиграя добър гейм и да върна пробива, след което всичко се промени“, каза шампионът от миналата година.  

В следващия кръг Надал ще срещне Карен Хачанов, който се справи с „щастливия губеш“ Лоренцо Сонего – 7:5, 6:3, 6:3 след два часа и шест минути. Руснакът не допусна пробив в целия мач и за първи път в кариерата си се класира за третия кръг в Ню Йорк.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини