Мъри напусна Ню Йорк с високо вдигната глава



Мъри напусна Ню Йорк с високо вдигната глава
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
30-08-2018 16:59 | Станко Димов

Завръщането на корта след контузия не е сред най-лесните задачи. Това със сигурност може да потвърди Анди Мъри, който в сряда напусна US Open във втория кръг, отстъпвайки с 1-3 сета пред Фернандо Вердаско. Шотландецът обаче остава позитивно настроен и вярва, че скоро отново ще показва тениса, който го изведе до върха на ранглистата преди близо 2 години.

„Никога не можеш да бъдеш сигурен какво ще се случи. Когато се контузих бяха №1 в света. 12 месеца по-късно нещата са коренно различни“, коментира Мъри на пресконференцията след двубоя с Вердаско.

„Не знаеш какво те очаква. Ако нещата продължат безпроблемно и физически започвам да се подобрявам вярвам, че ще се върна сред големите претенденти. Няма причина да не го направя, но никога не можеш да знаеш какво точно ще се случи“.

„Мисля, че в някои моменти днес показах най-добрия си тенис след завръщането на корта. Но имаше и моменти, особено в първия сет, когато играта ми далеч не беше на желаното ниво. Когато гърбът ми беше опрян до стената успявах да покажа добър тенис и да правя интересни неща. Но, като цяло, имаше твърди много моменти на спадове и подобрявания“.

Добрата новина за Мъри е, че тялото му не го предаде и физически той стоеше добре в двубоя, който продължи 3 часа и 23 минути.
„В това отношение се справих много добре. Беше изключително горещ ден, а в подобни условия не се играе лесно. Като се има предвид липсата на практика съм доволен от представянето си”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини