Вавринка: Условията са брутални



31-08-2018 15:36 | Станко Димов

Стан Вавринка вярва, че сънародникът му Роджър Федерер знае как да се справи с горещото време, което тревожи играчите от началото на US Open.

„Мисля, че той е достатъчно опитен и знае как да се справи при такива условия“, коментира Вавринка, който на старта победи Григор Димитров, а тази вечер ще срещне Милош Раонич в спор за място на осминафиналите на US Open.

„Условията за игра са брутални. Видяхме в предишните дни колко тенисисти се отказаха. За нас е голям шок, защото в последните седмици в Торонто и Синсинати имаше много дъжд и условията бяха коренно различни. Там нямахме един цял слънчев ден“.

Относно предстоящия дуел с Милош Раонич, 33-годишният състезател коментира следното: „Предстои голям мач, в това няма спор. Той играе добре, успя да се справи с няколко контузии и проблеми. В момента мисля, че той играе страхотно. Винаги е трудно да се изправиш срещу него. Той сервира много силно и те поставя под напрежение. Знам, че няма да имам много възможности за пробив, така че когато получа шанс, трябва да се възползвам от него“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини