Още една победа гарантира на Надал първото място в света



03-09-2018 14:23 | Станко Димов

Рафаел Надал се нуждае от още една победа, за да си гарантира оставането на върха на ранглистата и след US Open. Това показват сметките от живата ранглиста. В момента Рафа има 8400 точки, което е с точно 1500 в повече от актива на Федерер. Швейцарецът може да редуцира изоставането си от Надал на 1320 точки още тази нощ, ако спечели двубоя си срещу Джон Милман.

Защитаващият титлата си от миналата година Надал трябва да победи Доминик Тийм на четвъртфиналите, за да си гарантира оставането на върха.  

Шампионът от 2009 година Хуан Мартин дел Потро е на победа от това да защити точките си от Ню Йорк от миналата година, когато отпадна на полуфиналите. Освен това Дел Потро може да увеличи преднината си пред четвъртия Александър Зверев, който и този сезон не успя да прескочи първата седмица в Ню Йорк.

Новак Джокович ще се доближи близо до Зверев, ако победи Жоао Соуза тази вечер и ще го задмине, ако се справи с Роджър Федерер на евентуален четвъртфинален двубой между тях.

Ако Джокович спечели титлата, той ще стане №3 в света и ще има всички предпоставки да атакува върха в месеците до края на сезона, тъй като няма да защитава нито една точка.

Любопитна е ситуацията с Григор Димитров. Българинът отпадна още в първия кръг в Ню Йорк, но въпреки това печели една позиция и в момента е №7 в света. Причината е отпадането на Кевин Андерсън на осминафиналите (миналата година южноафриканецът игра финал). Григор обаче може отново да стане №8 още във вторник, ако Доминик Тийм победи Рафаел Надал и достигне до полуфиналите във „Флашинг Медоуз“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини