Дел Потро пребори Иснър по пътя към полуфиналите (снимки)



05-09-2018 00:39 | Станко Димов

Хуан Мартин дел Потро е първият, който си осигури място на полуфиналите на Откритото първенство по тенис на САЩ – US Open.

Аржентинецът, поставен под №3 в схемата, загуби за първи път сет от началото на турнира, но се наложи с 6:7 (5), 6:3, 7:6 (4), 6:2 над най-добрия американски тенисист Джон Иснър след 3 часа и половина игра на „Артър Аш“.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУК

С успеха шампионът от 2009-а година изравни постижението си от миналия сезон, когато отново беше част от финалното каре. Тогава „Кулата от Тандил“ отстъпи в 4 сета пред Рафаел Надал.

Двамата могат да се срещнат на полуфиналите и този сезон, като за тази цел Матадора ще трябва да победи Доминик Тийм в последния мач от вечерната сесия.

Дел Потро и Иснър изиграха изключително равностойни първи 3 сета, в които си размениха по един тайбрек. В сет №2 и особено в №4 обаче Дел Потро беше господар и напълно заслужи триумфа си. През целия двубой аржентинецът не допусна нито един пробив, а в същото време успя на три пъти да пробие сервиса на опонента си.

„Бях подготвен за дълъг двубой. Очаквах Джон да ме поставя под напрежение с началния си удар. Знаех, че трябва да запазя концентрация и да изчакам момента си. Сега ще възстановя, това е най-важното. Разбира се, че ще гледам мача на Надал с Тийм, денят е пред мен“, каза Дел Потро след успеха днес.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини