Джокович: Надал е най-великият в историята; Рафа: Глупости (видео)



21-03-2011 12:49 | Николай Драгиев

Повече от ласкави думи за своя голям съперник Рафаел Надал отправи световния номер 2 Новак Джокович. Според сърбина, Рафа е "най-добрият в историята на тениса". Испанецът обаче отново прояви скромност и определи това изказване като "глупаво".

 

"Мисля че той е най-добрият в историята, тъй като е постигнал толкова много на 24 години. Остават му още много години и той ще надмине Роджър по титли от "Големия Шлем"," обоснова се Ноле.

 

Попитан за изказването на Ноле, Рафа заяви: "Не, това не е вярно. Глупаво звучи. Ние сме много добри приятели, но това просто не е така."

 

"Новак е фаворит за първото място в ранглистата към края на годината, но е важно да видим какво ще стане на "Ролан Гарос", допълни Надал.

 

Новак Джокович пък призна, че надали дълго ще успее да задържи серията си от 20 поредни победи. "Няма непобедими играчи. Да, в момента показвам най-добрия си тенис, но всемогъщи играчи не съществуват. Искам да печеля всичко. Дано успея да се възстановя за турнира в Маями.

 

"Мачът с Рафа бе решен от няколко разигравания във втория сет. Всяко едно от тях можеше да промени изхода. Спечелих гейма при 5:3 и оттам нататък нямах проблеми," смята още Джокович.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини