Муратоглу: Давах наставления, както 100 процента от треньорите



09-09-2018 14:00 | Николай Драганов

Треньорът на Серина Уилямс Патрик Муротглу призна, че е направил жестове с ръце към своята състезателка по време на двубоя ѝ срещу Наоми Осака в битката за титлата от US Open.

Действията на Муратоглу станаха причина за официално предупреждение от съдията на стола Карлос Рамос, но Серина категорично отричаше да е получавала наставления, а споровете ѝ костваха още две наказания и до голяма степен загубата в мача.

"Никога не мамя, за да спечеля. По-скоро ще загубя. Казвам ти това, за да го знаеш! Никога не съм мамила в живота си. Имам дъщеря и защитавам справедливостта - никога не мамя", настояваше Серина, а по-късно дори обяви, че иска извинение от съдията. След това пък го нарече "крадец", което и коства наказателен гейм в ключов момент. 

След двубоя обаче Муратоглу призна, че наистина е дал наставления на Серина, което е забранено по правилник. Според него обаче това не е било нещо необичайно и дори в същия двубой треньорът на Осака е правил същото към нея.

"Аз съм честен. Давах наставления. Но не мисля, че тя гледаше към мен и заради това тя не мислеше, че съм наставлявал. Но аз го направих, както 100% от треньорите в 100% от мачовете. Саша (Бажин, треньорът на Осака - бел.пр.) правеше същото на всяка точка. Просто трябва да спрем с това двуличие", коментира Муратоглу. 

Според него, правилата на тениса се нуждаят от промяна. "Две правила убиват тениса - да не даваш възможност на тенисистите да изразяват емоциите си е глупаво. Не е кой знае какво да счупиш ракетата", добави той и призна, че за първи път в кариерата си получава подобно наказание за "коучинг".

"Нито веднъж в целия ми живот. Доста е странно да се случи на финал на турнир от Големия шлем", подчерта треньорът на Серина. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини