Маша към Вожняцки: С теб ще играем още много



21-03-2011 15:47 | Станко Димов

Мария Шарапова е на прага на Топ 10 в женския тенис. След като достигна до полуфинал на турнира в Индиън Уелс, рускинята се изкачи до 13-ата позиция в ранглистата на WTA.

 

Добрата новина за Шарапова е, че предстои нов силен турнир – в Маями, където тя има реален шанс да се върне в Топ 10, тъй като няма да защитава точки от миналата година.


„Тръгвам си от Индиън Уелс със смесени чувства. От една страна показах добър тенис и се наслаждавах на играта си. От друга ме натъжава загубата от Каролина Вожняцки на полуфиналите. Тя е голям тенисист и мисля, че с нея ще играем още доста двубои. Очаквам с нетърпение отново да се изправим на корта”, коментира Шарапова.


„Сега за първи път от 3 години ще играя в Маями. Трудно ми е да повярвам, че заради различните контузии не съм играла от толкова много време на един от любимите ми турнири”, коментира още Шарапова.


Маями безспорно е любимото място на Шарапова, но до момента рускинята никога не е триумфирала в тамошния супер силен турнир. Твърдите кортове във Флорида са по вкуса на местните звезди сетсри Уилямс, които имат общо 8 титли от турнира (5 за Серина и 3 за Винъс). И двете обаче няма да се появят в тазгодишното издание на надпреварата, след като лекуват различни травми.


Миналата година шампион в Маями бе световната номер 2 Ким Клайстерс.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини