Дел Потро: Тъжно ми е за Серина



12-09-2018 09:15 | Николай Драганов

Финалистът при мъжете в тазгодишния US Open Хуан Мартин дел Потро сподели, че съжалява за случилото се във финала при жените и се надява Серина Уилямс да продължи да играе на най-високо ниво.


Америнката се забърка в луд скандал със съдията Карлош Рамош и загуби трофея за сметката на младата Наоми Осака, а от събота насам целият свят говори не толкова за титлата на японката, колкото за поведението на Серина и решенията на съдията.


"Не знам какво мога да кажа. Бях тъжен за Серина, защото тя е велик шампион. Дава много на спорта. Но Наоми заслужаваше победата, тя също е голям шампион. Разбира се, финалът не беше онзи, който всички очакваха", коментира Дел Потро, помолен да сподели мнение след своя финал срещу Джокович, загубен в три сета.


"Съгласен съм, че дамите трябва да бъдат третирани по същия начин, както мъжете, и да взимат същите пари от наградни фондове. Те извършват невероятни усилия, за да играят в тези турнири и заслужават същото третиране като нас", добави той.


"Серина е една от най-великите в историята на нашия спорт. Желая и всичко най-добро, тя е много мила. Искаме да я виждаме отново да играе в турнирите от Големия шлем", заяви още аржентинецът. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини