Тони Надал: Заради контузиите Дел Потро не е №1



12-09-2018 10:54 | Николай Драганов

Чичото на Рафаел Надал и негов дългодишен треньор - Тони Надал - засипа с похвали финалиста в тазгодишния US Open Хуан Мартин дел Потро. 


В своята колонка в испанския "Ел Паис" Чичо Тони анализира кариерата на Дел Потро и посочи причината, поради която според него аржентинецът не се е изкачил досега до върха на ранглистата.


"За първи път забелязахме Хуан Мартин дел Потро по време на първия или втория "Ролан Гарос", в който Рафа участваше. Аржентинецът играеше при юношите и някой ни предложи да тренираме с него. Когато тренировката приключи, и двамата с племеника ми се съгласихме, че Хуан Мартин ще бъде един от най-добрите в света скоро", разказа Тони Надал.


"Макар да беше много млад и с много неща за подобряване - нямаше добър сервис въпреки ръста си - видяхме нещо, което най-добрите играчи имат: беше много трудно да реализираш уинър срещу него, като същевременно той беше способен на такива", добави Чичо Тони.


"През 2009-та година той спечели полуфиналния си сблъсък с Рафа, а след това победи Федерер на финала и спечели титлата. Стана №4 в ранглистата и огромен кандидат за №1. За нещастие, контузиите в китката не му позволиха да се включи в битката през следващите години", отбеляза легендарният треньор.


"Както и предвиждахме, Хуан Мартин се подобри значително. Днес неговия форхенд е един от най-добрите в тура. Има висок процент на сервис, а контролът му върху топката е невероятен", добави чичото на Рафаел Надал. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини