Дават на Рамош почивка от мачове на Серина16-09-2018 10:01 | Николай Драганов

Карлош Рамош по всяка вероятност няма да бъде на стола за мач на Серина Уилямс по време на Australian Open 2019-та, коментира бивш колега на португалеца.


Рамош попадна под светлините на прожекторите по време на финала на US Open при жените тази година, след като отсъди три нарушения на Серина, която го нападна остро. От WTA подкрепиха Уилямс, но ITF застана на страната на Рамош. 


В един момент американката дори заяви, че той "никога повече няма да ръководи нейн мач". И макар мнозина да реагираха остро на тези думи на Уилямс, практиката показва, че в тениса даден играч да поиска определен съдия да не ръководи негови мачове не е нечувана практика.


Най-популярният случай е този между Рафаел Надал и Карлос Бернардес, при който Надал наистина отправя официално искане този съдия повече да не ръководи негови мачове, след като преди това му е заявил същото по време на един от многото им злополучни двубои.


И макар Серина Уилямс засега да не е входирала официално подобно искане, според бившия професионален съдия Ричард Ингс, австралийската тенис асоциация ще се постарае да избегне среща между Рамош и Уилямс.


"Да кажем, че даден съдия е имал тежък мач с определен играч. Играчът е ядосан, обвинява съдията и му казва, че "повече няма да свири негов мач. Очевидно е, че ако този съдия ръководи мач на същия играч скоро, ще има проблем. Така че на този съдия просто ще бъде дадена почивка от този играч", коментира Ингс пред Observer.


"Когато един професионален съдия пристигне за даден турнир, той уведомява супервайзърите дали има играчи, от които почиват. Може да има такива или да няма. Супервайзърите нагласят програмата и слагат други съдии за тези конкретни мачове", добави той.

_____
Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!
Коментари
Турнир: Guangzhou International Women′s Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Гуанджоу, Китай
Настилка: Твърда
Награден фонд: $250,000

Official Website | Livescore
Турнир: Toray Pan Pacific Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Токио, Япония
Настилка: Твърда
Награден фонд: $799,000

Official Website | Livescore
Турнир: Korea Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Сеул, Корея
Настилка: Твърда
Награден фонд: $250,000

Official Website | Livescore
Турнир: Moselle Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мец, Франция
Настилка: Зала
Награден фонд: €561,345

Official Website | Livescore
Турнир: St. Petersburg Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Санкт Петербург
Настилка: Твърда
Награден фонд: $1,151,110

Official Website | Livescore
Други новини