Хърватия оцеля в луда драма и отново ще играе финал



16-09-2018 20:52 | Николай Драганов

Отборът на Хърватия за втора поредна година ще спори за титлата в неофициалното световно първенство по тенис - Купа "Дейвис". 


Това стана възможно след драматичен краен успех с 3:2 победи на "шахматистите" над САЩ, като решителният пети мач беше решен в пети сет и продължи над 4 часа.


В последната решителна битка Борна Чорич успя да се наложи с 6:7(0), 6:1, 6:7(11), 6:1, 6:3 над Франсес Тиафо след 246 минути на корта в Задар. 


Хърватите поведоха още в петък с две чисто победи, след като Чорич и Чилич надигра съответно Стийв Джонсън и Франсес Тиафо. САЩ обаче се върнаха в дуела след победа на двойки на Майк Брайън и Райън Харисън над Додиг и Павич, а изненадата дойде в четвъртия мач.


В него Сам Куери успя да изравни резултата до 2:2 победи, надигравайки първата ракета на Хърватия Марин Чилич след обрат - 6:7(2), 7:6(6), 6:3, 6:4. Така всичко беше оставането в ръцете, краката и главите на Чорич и Тиафо, като младият хърватин успя да зарадва местната публика с драматична победа.


На финала "шахматистите" отново ще спорят за трофея с Франция, както и през миналата година. В другия полуфинал "петлите" надиграха Испания също с 3:2, но след като още в събота си бяха осигурили победата след три поредни успеха. 

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини