Триумф за Иво Божилов и Вадим Чергов на турнир в София



18-09-2018 10:05 | Tennis24.bg

В интересен и оспорван финал с дълъг тайбрек и общ резултат 4:1, 4:5 (6) и 10:4, победители станаха миналогодишният шампион във веригата "4MOVE17+" Иво Божилов и Вадим Чергов. Те победиха друг национал и победител от два турнира през тази година Петър Трендафилов и дебютантът Цветан Михов.

Този турнир беше и първи за екс-национала Михов, който е печелил различни държавни първенства, играл е рамо до рамо в тандем с Григор Димитров в решаващи двойкови мачове за националния отбор и има страхотни успехи в колежанския тенис в Америка.

За да стигнат до финала, Трендафилов и Михов се наложиха над победителите в последните два турнира Руси Гюров и Владислав Моленда с резултат 4:2, 4:1, а Чергов и Божилов победиха Никола Димитров и Йосиф Михайлов с 4:1, 4:2.

За финалистите организаторите бяха подготвили освен наградният фонд и стилни медали. Както винаги за всички участници имаше допълнителни награди от партньорите на веригата.

По традиция двойките винаги се провеждат през неделния ден, а този турнир беше само по двойки. Всички участници бяха разпределени в две групи, като първите две двойки продължаваха на полуфинал, където първите от едната група, играха срещу вторите от другата.

На 6-7 октомври ще се проведе и последният Мастърс Турнир на веригата, който ще бъде и поединично и двойки и ще бъде отворен за всички желаещи да участват. Там точките се удвояват, а след него ще стане ясен и крайният победител във веригата, който ще спечели и голямата наградата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини