Федерер доволен, че няма да играе срещу Джокович



20-09-2018 10:10 | Станко Димов

Роджър Федерер не изживява най-добрите си дни на корта. Швейцарецът се представи разочароващо на Уимбълдън и US Open, а между двата турнира загуби и финал на Синсинати. Във всичките случаи трофеите бяха обрани от Новак Джокович, който във втората половина на сезона демонстрира върхова форма. От петък до неделя Федерер и Джокович ще бъдат в един отбор – този на Европа и ще участват във второто издание на „Лейвър Къп“. В навечерието на надпреварата швейцарецът призна, че е доволен от факта, че няма да му се наложи да играе срещу Ноле.

„Когато не можеш да го победиш е по-добре да се присъединиш към него. Много съм развълнуван“, каза Федерер, визирайки страхотната форма на Джокович.

 „Признавам си, че миналата година се чувствах странно да бъда на скамейката, защото аз съм тенисист и искам да играя. За първи път ми се случи да погледна към корта и да си кажа: „О, Доминик Тийм играе, или Рафа играе. Тези момчета са в по-добра форма от мен в момента“. Сигурен съм, че ще почувствам същото сега, когато Новак излезе на корта. Забавно е да гледам моите момчета, моят отбор, който побеждава съперниците ни. Подобни гледки са добри за мен“, коментира Федерер.

„Ще бъде много забавно и нямам търпение не само за двубоите, но и да прекараме малко време заедно“, каза още Маестрото.

Новак Джокович ще направи дебют в „Лейвър Къп“, като за него това ще бъде първо появяване на корта след триумфа на US Open.

„В „Лейвър Къп“ се усеща страхотен отборен дух. Това е нещо, което ни малко ни липсва когато сме в тура. Концепцията и форматът ми допадат много. Исках да бъда част от този турнир и да натрупам опит“, коментира Джокович.

„Лейвър Къп“ започва в петък и продължава до неделя.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини