Надал: Първото място ще се реши на "Ролан Гарос"



22-03-2011 16:15 | Николай Драгиев

След невероятния старт на сезона за Новак Джокович, световният номер 1 Рафаел Надал обяви, че вижда сърбина като основен претендент за първото място в края на сезона. 

 

Джокович от своя страна измести Роджър Федерер от второто място в световната ранглиста.

 

"Ноле стартира с голяма преднина. 3000-4000 точки до този момент са нещо много сериозно. Преднината е голяма за играч от неговия калибър. Мисля че той може да играе успешно на всички настилки," анализира Надал, визирайки ранглистата само за сезон 2011, в която Джокович е лидер.

 

"Федерер също играе много добре. Той е като Ноле. Той може да бъде опасен на всички настилки," допълва Надал, който има преднина от 3920 точки пред Джокович в основната ранглиста.

 

Според Надал битката за първото място може да се реши още през юни след края на "Ролан Гарос". "Когато говоря за първото място в ранглистата, аз имам предвид това кой ще завърши годината под №1, а не кой го е заемал в течение на сезона. Да приключиш годината като лидер е най-важно. След "Ролан Гарос" ще ви кажа кой е фаворит. Единственото, което мога да споделя от сега е, че Джокович е в най-добра позиция."

 

Самият Джокович също е уверен в силите си и сега си е поставил за цел да постигне сериозни резултати и на клей. "Вярвам, че мога да се представя много силно и на клей. Доказал съм, че мога през годините да играя на червено," обясни Ноле, който има два полуфинала на "Ролан Гарос".

 

"Искам да печеля големи турнири на тази настилка. За тази цел е необходимо да бъда в перфектно физическо състояние. Бавните настилки изискват по-добра кондиция и издръжливост. Работя здраво по въпроса," сподели Джокович.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини