Девета поредна победа за сензацията Осака



21-09-2018 13:21 | Станко Димов

Шампионката от US Open Наоми Осака записа деветата си поредна победа и се класира за полуфиналите на турнира на твърди кортове в Токио - Toray Pan Pacific Open.

Поставената под №3 в основната схема зарадва сънародниците си и се наложи с 6:3, 6:4 над осмата в схемата Барбора Стрицова.

Осака, която в момента е на рекордното за нея седмо място в ранглистата, се нуждаеше от час и половина, за да се справи със съпротивата на 25-ата в света чехкиня.

По време на двубоя Осака се отличи с 26 печеливши удара, в това число и седем аса, но също така допусна и 26 непредизвикани грешки. Японката успя да реализира три пробива и спечели 80% от точките след вкаран първи сервис.

Осака, финалистка в Токио от 2016 година, ще срещне на полуфиналите Камила Джорджи. Италианката водеше с 5:3 гейма в двубоя с Виктория Азаренка, когато бившата №1 в света се отказа. Вчера Джорджи постигна най-голямата победа в кариерата си до момента, след като детронира двукратната шампионка в Токио и водачка в схемата Каролина Вожняцки.

Вторият полуфинал е между Каролина Плишкова и Дона Векич.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини