Мениджърът на Федерер: Славата не го промени



25-09-2018 11:02 | Николай Драганов

Тони Годсик е мениджър на Роджър Федерер от 2004-та година насам и като такъв има редица ангажименти с голямата дейност на Маестрото извън корта.


В интервю за Tennis.com Годсик коментира какво е да работиш за подобна суперзвезда и дали славата е променила Федерер през годините.


"Най-трудната част е, че той има невероятно натоварен график, пътува по целия свят, бизнесът му е навсякъде, играе тенис навсякъде", коментира Годсик. 


"Опитвам се да бъда покрай него - обикновено ставам в 4:30 сутринта, защото голяма част от бизнеса му е в Европа. Не пътувам с него за всички турнири - само за тези от Големия шлем и няколко други, но да се придържаш към неговата програма е предизвикателство. Но аз го приветствам", добави той.


Годсик също така отчете невероятната способност на Федерер да се приспособява към различни ситуации. 
"Малко по-трудно му е да се движи свободно навсякъде. Когато започнахме през 2005-та година, можеше да влезе в ресторант и да го разпознае всеки трети или втори човек. Но сега абсолютно всеки го разпознава. Понякога има охрана, но предпочита да е независим", каза Годсик.


"Той е същият човек. Славата не го промени, успехът не го промени, семейството не го промени. Може би семейството го направи по-търпелив, ако това е възможно.


Онова, което според мен хората харесват в него е, че той е онзи човек, който беше някога преди", обобщи мениджърът на Федерер. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини