Първите две издания на новата Купа Дейвис ще бъдат в Испания



27-09-2018 10:12 | Станко Димов

Испанската столица Мадрид ще бъде домакин на първите две издания на променените финали на Купа „Дейвис“ през 2019 и 2020 година, съобщиха организаторите от ITF и компанията „Космос“, чийто създател и президент е футболистът на Барселона Жерар Пике.

Финалите през 2019-а година ще се играят в емблематичния комплекс „Каха Махика“, където години наред се провежда турнир от Мастърс 1000 сериите. Догодина 118-годишната история на Купа „Дейвис“ ще бъде променена и надпреварата ще влезе във формат, в който в рамките на няколко дни се конкурират 18 нации.

Организаторите разкриха, че през 2020-а година „Каха Махика“ и „УиЗинк сентър“ са в готовност да приемат финалите. Стана ясно, че Мадрид е бил в конкуренция на френския град Лил, но в крайна сметка испанската столица е спечелила надпреварата.

„За нас е удоволствие да принесем финалите на Купа „Дейвис“ в Мадрид. Градът е подходящо място за представяне на тенис на най-високо качество и огромно забавление за хилядите фенове по света. Работим с управата на града и ще опитаме да развием нивото на Купа „Дейвис“, коментира президентът на ITF Дейвид Хагърти.

По-рано през седмицата стана ясно, че „уайлд кард“ за финалите догодина получават Аржентина и Великобритания. Те се присъединяват към полуфиналистите в световната група от този сезон – Хърватия, Франция, Испания и САЩ, а към тях ще бъдат добавени още 12 отбора, които ще станат известни след квалификации през февруари.

Финалите на Купа „Дейвис“ ще бъдат с групови фази (6 групи) в първите 4 дни. Победителите в групите и най-добрите втори ще се класират за четвъртфиналите, където вече ще се играе на принципа на елиминации. Отборите, които заемат място от 5-до до 16-о, ще се класират за квалификациите през следващата година. Заелите последните места ще отпаднат в зоналните групи.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини