Антъни Генов е част от отбора на ITF за турнири в Мексико и САЩ



01-10-2018 12:41 | Tennis24.bg

Антъни Генов от ТК "Авеню", гр. Бургас беше избран да бъде част от отбора на ITF до 18 г. за турнири в Мексико и САЩ. Това е поредно голямо признание за младите ни таланти и работата на БФТенис. Това е и изключителна възможност за младите тенисисти да пътуват до висококачествени младежки турнири, под ръководството на официален треньор на ITF. Всички разходи ще бъдат покрити от Фонда за развитие Grant Slam.

Антъни Генов ще участва в четири турнира. От 8 до 12 ноември Генов ще бъде част от тренировъчен подготвителен лагер в Мексико. След това Антъни ще вземе участие в два турнира в Мексико. От 26 ноември Генов ще участва в турнира "Еди Хер" в САЩ. Това международно състезание е сред най-силните в света за възрастовите групи от 12 до 18 годишна възраст. От 3 декември Антъни ще участва на неофициалното световно първенство по тенис за юноши и девойки "Ориндж Боул".

Инициативата е финансирана от фонда за развитие на Гранд шлем държавите. През годините помощ от него са получили десетки млади тенисисти, сред които личат имената на шампионите от турнири в Голeмия шлем – Густаво Куертен, Ли На, Виктория Азаренка и Йелена Остапенко. Избирането на състезатели в престижния отбор става възможно с покриването на редица критерии от тяхна страна.

В началото на годината Гергана Топалова и Адриан Андреев бяха част от отбора за млади таланти на Международната тенис федерация /МТФ/ за турнирите в Австралия. Топалова беше част от този отбор и за турнирите на трева във Великобритания. През лятото на тази година Катерина Димитрова ТК "Локо 98", гр.Пловдив и Динко Динев ТК "Авеню", гр. Бургас бяха част от отбора на ITF и Тенис Европа.

Преди време Григор Димитров също беше част от отбора на ITF.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини