35 години по-късно: Разбулена е тайната на най-известната тенис снимка



23-03-2011 15:31 | Николай Драгиев

Една тенис снимка е позната на всички нас, макар дори на подозираме коя е тайнствената дама на нея. От 70-те години на миналия век насам изображение на Фиона Уолкър е най-продаваният тенис постер в историята.

 

Едва сега, 35 години по-късно Уолкър, разкри своята самоличност. Тя вече е на 52 години и омъжена за богат бизнесмен. Въпреки това не съжалява за тази фриволна "шега".

 

Снимката й и е продадена в над 2 милиона копия, но Фиона не получава абсолютно никакви средства. Забавното е, че Уолкър дори не е тенис фен, нито пък харесва играта.

 

Разбира се в историята има и любовна интрига. Г-ца Фиона Бътлър по това време, се съгласява да позира по този предизвикателен начин пред своето гадже. Младият и изгряващ фотограф Мартин Елиът.

 

Кадърът е заснет на кортовете на Бирмингамския университет в есента на 1976 година. Разпръснатите тенис топки са били притежание на кучето на Фиона, което си играело с тях.

 

Мартин Елиът в крайна сметка печели 250 000 хиляди паунда от тази авантюра.

 

Сега майка на три деца, г-жа Уолкър не е ядосана, че не е получила средства за участието си. Освен това тя е "горда" от позата, в която е заснета.

 

"Никога не съм се интересувала от пари. За да бъда честна повече се радвам, че снимката стана толкова успешна. Винаги ме кара да се усмихвам, когато я видя. Моите деца са разказвали на техни приятели, че това съм аз, но всички отказват да повярват," разказва Фиона.

 

Каква обаче е причината Фиона Уолкър да разкрие самоличността си след толкова време? Целта й е да популяризира демонстративно събитие в тенис клуба на Бирмингам, където все още живее. 





Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини